måndag 15 juni 2009

Student i regnet!


Så då var studenten avklarad nu då. Vädrets makter stog ju inte på studenternas sida, men det verkade inte spela så stor roll, de var lika glada ändå. Så härligt att se dessa ungdomar på väg ut i vuxen livet, de lämnar vad det tycker nu iaf, en jobbig skola. Flera kommer säkerligen att läsa vidare, för att skaffa sig just det yrke de vill ha. Att det just nu, i dagens läge är en stor arbetslöshet och ekonomiskt otrygghet, det tänkte nog iaf inte studenterna på den här dagen. Här fanns bara glädje och skratt. Jag kan inte annat än önska dem lycka till på livets så ofta krokiga stig. Maria hade börjat morgonen redan vid 06, då de hade haft champagne frukost, men av den tidiga morgonen syntes inte ett spår, så glad och pigg var hon.

Det var mottagning hemma hos Marias mamma Lena. Oj vad de hade jobbat, en buffe som var så läcker med allt från laxtårta till piroger.


Vi skålade för Maria förstås, innan alla högg in på maten. Allt var fantastiskt gott, fast vi var så mätta så kom det stora jordgubbstårtor till kaffet, mums!!

Maria fick såklart fina presenter och det är hon verkligen värd, med detta betyg hon fick! De får såklart högsta betyg till festen också:)Innan vi for hem stannade vi hos Josefine och tändade ett ljus, lilla gumman som inte fick uppleva det här. Det blir så automatiskt att vi hela tiden jämför Maria med Josefine. Maria är bara 11 dagar äldre än Josefine. Vi tänker hela tiden, tänk om Josefine fått vara en frisk tjej, då hade hon även stått där med studentmössa och inväntat livet. Undra vad hon hade tänkt sig för yrke,?Det funderade hon ofta på, vad ska jag bli när jag blir vuxen? Nu hade ju hennes liv bestämt sig för att inte vänta. Ett liv, som inte lyssnade till det som hon ville mest av allt. Vara tillsammans med oss alla.